YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

FAQ

NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

Što je to Premium Yacht Insurance?

Premium Yacht Insurance bavi se pružanjem usluga osiguranja plovila i čarter klijenata. Među ostalim, za svoje klijente i članove razvio je najpovoljnije uvjete osiguranja.

Da li je Premium Yacht Insurance osiguravajuća kuća...?

Ne, nije. Premium Yacht Insurance pruža svojim članovima stručan support u zaključivanju polica osiguranja plovila, čarterskih osiguranja i osiguranja iz djelatnosti u nautici. Mi smo zastupnici u osiguranju. Naši klijenti, putem Premium Yacht Insurancea, osiguravaju se kod neke od renomiranih osiguravajućih kuća: Wiener Osiguranje - Vienna Insurance Group d.d. i Allianz Zagreb d.d.

Zašto je bolje policu ugovoriti u Premium Yacht Insuranceu, a ne izravno u osiguravajućoj kući?

U šarolikom svijetu osiguranja Premium Yacht Insurance se specijalizirao isključivo za osiguranje brodica i jahti i kreirao je vlastite uvjete za osiguranje, koje priznaje i prihvaća osiguravajuće društvo. Oni su skrojeni upravo za jahte i jahtaše, a na temelju znanja iz područja građenja jahti, pomorskog prava, nautike i osiguravajućeg prava, te na 30-godišnjem sistematiziranom iskustvu više od 30.000 nautičara koji plove svim svjetskim morima. Temeljem tog iskustva izgrađeno je ekspertno znanje pomoću kojeg su formulirani najprimjereniji uvjeti za jahte i njihove vlasnike.

Neki misle da nije potrebno osigurati plovilo.

Iskustvo nam govori da je neosigurano plovilo uvijek neko privremeno stanje. Povucimo paralelu: da li možemo zamisliti da nam novi automobil nije osiguran?! Plovilo najčešće vrijedi mnogo više i prometuje u daleko riskantnijim uvjetima!

Tko ustvari izdaje policu klijentu – Premium Yacht Insurance ili osiguravajuća kuća?

Premium Yacht Insurance svom klijentu izdaje policu osiguravajućeg društva. Međutim, svaki Premium Yacht Insuranceov klijent istovremeno je i član udruge, a kao svom članu Premium Yacht Insurance mu pruža 24 - satni Help line.

Što znači 24 satni Help line?

To prije svega znači support u slučaju nesreće. Dakle, savjetujemo i napućujemo naše klijente kako postupiti u slučaju nesreće, o čemu smo tiskali i posebno uputstvo uz policu. Osim toga, procjenjujemo štete, savjetujemo oko izbora remontnog brodogradilišta, vrste potrebnih zahvata, dijelova, cijena, ili pak servisa.... Svoje članove informiramo o: propisima o sigurnosti plovidbe, sidrištima, marinama, servisima, dokovima..., organiziramo stručne skupove za jahtaše o sigurnosti plovidbe jahti, savjetujemo u odabiru i kupnji odgovarajuće opreme za jahte, savjetujemo pri kupnji nove ili korištene jahte i procjenjujemo njihove tržišne vrijednosti.

Da li su i vaši ugovori tiskani sitnim slovima?

Naš slogan jest: mi mrzimo sitna slova, pa su prema tome naši uvjeti vidljivi i jasni.

Kako to da su osiguravajuće kuće prihvatile suradnju s Premium Yacht Insuranceom?

Njima je ta suradnja u interesu. Članovi Premium Yacht Insurancea, vlasnici plovila, redom su uspješni, ugledni i viđeni ljudi. Oni već jesu ili bi mogli postati klijenti i za druge vrste osiguranja koje nude osiguravajuća društva. No, prije svega, putem Premium Yacht Insurancea broj klijenata raste brže, a broj sporova sveden je na minimum.

Tko su klijenti, odnosno članovi Premium Yacht Insurancea?

Naši klijenti su svih nacionalnosti, vlasnici plovila koje sami koriste ili ih daju u čarter, sudionici regata, skiperi, čarter klijenti, jednom riječju - nautičari, ljudi koji vole more i zaljubljeni su u svoje plovilo. To su također i trgovačka društva, leasing kuće, te charter kompanije.

Tko je inženjer Ðek Šurija?

Vlasnik Premium Yacht Insurancea, direktor tvrtke Yacht-Pool d.o.o. - zastupanje u osiguranju, a osim spomenutog, on je i sudski vještak za plovila. Završio je srednju i višu Pomorsku školu u Piranu te stekao zvanje inžinjera pomorskog prometa. Kao časnik trgovačke mornarice oplovio zemaljsku kuglu više puta, a danas plovi na jahtama kao skiper i uživa za svoj račun. Dvadesetgodišnje iskustvo u vođenju čarter tvrtke, poznavanje jahtaških navika te znanje stranih jezika mnogo mu pomažu u poslu.

Na kojim jezicima se mogu u Premium Yacht Insuranceu zaključiti police osiguranja plovila?

Na hrvatskom, engleskom i njemačkom.

Na kojim jezicima se mogu ostvariti veza na 24-satnom Help-lineu?

Na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom i slovenskom.

Da li u Premium Yacht Insuranceu vole svoj posao?

Da, volimo svoj posao i ovom prilikom pozdravljamo svoje jahtaše našim tradicionalnim pozdravom:

 

neka Vam uvijek bude najmanje dva prsta mora ispod kobilice Vaše jahte!
 

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter