YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Osiguranje troškova otkaza najma i povratnih putnih troškova

Ne mora se uvijek ostvariti svako planirano putovanje, pa, primjerice, ako skiper bude npr. spriječen u zadnji trenutak, može propasti cijeli pothvat dugoočekivanog jedrenja. Time neminovno nastaju troškovi, a izostaje očekivana protuvrijednost, kako za skipera i posadu, tako i za čarter tvrtku. Da rezultat planiranog čarter tjedna ne bi bilo gubljenje novca i vremena čarter tvrtke, nudi se posebno osiguranje od otkaza čartera.

Osiguravatelj u okviru uvjeta osiguranja pruža zaštitu, ako kao posljedica nastupi nesposobnost osiguranika za putovanje ili ukoliko se pak dogodi da ne bude sposoban završiti putovanje. Npr. u slučaju smrti, teške nezgode ili neočekivano teške bolesti osiguranika, njegovog supružnika, uže obitelji, alergije na cjepivo, štete na imovini kao posljedice požara, elementarnih nepogoda i sličnih situacija. Ovo osiguranje je posebno prilagođeno potrebama djelatnosti čartera jer, prema uvjetima, osiguranje od otkaza čartera primjenjuje se ukoliko skiper ne može započeti čarter-putovanje, pa se preuzimaju neplanirani troškovi koji nastanu za skipera i posadu.

Također, ukoliko skiper izostane s plovila, a u razumnom se vremenu ne može naći odgovarajuća zamjena te se stoga putovanje mora prijevremeno prekinuti, nadoknađuju se troškovi neiskorištenog dijela čartera, ukoliko nije moguće u međuvremenu zaključiti drugi čarter ugovor. Osigurana svota po jednom štetnom događaju iznosi od 1000 do 10.000 eura, uz odbitnu franšizu od 20% iznosa, dok je premija minimalno 45 eura.

Za policu osiguranja kontaktirajte nas OVDJE.

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter