YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Osiguranje od odgovornosti prema trećima

OBJAŠNJENJA UVJETA PREMIUM YACHT INSURANCE OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI ILI OSIGURANJA PREMA TREĆIM OSOBAMA

Ovo osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama pokriva štete za koje Vi odgovarate, a koje ste Vi ili ovlašteni korisnik Vaše jahte uzrokovali drugim osobama i/ili njihovim stvarima, ali naša polica osiguranja odgovornosti, osim pokrića šteta na osobama (takozvane nematerijalne štete), pokriva i štete na njihovim stvarima tj. plovilima kao i kod osiguranja automobila (takozvane materijalne štete).

 

U čemu je razlika?

Naime, hrvatski zakonodavac donio je propis po kojem plovila moraju obvezno biti osigurana od odgovornosti voditelja plovila isključivo i samo za štete na kupačima i roniocima i to do limita pokrića koje određuje Vlada. Često osiguravatelji (osim nas) tako ugovaraju, pa prema tome takve police ne pokrivaju štete na plovilu s kojim ste imali havariju i osobama na njemu, nego ih snosite sami. Premium Yacht Insurance polica osiguranja od odgovornosti prema trećima pokriva štete na osobama i njihovim stvarima.

Upozoravamo da je sklapanje obveznog osiguranja od odgovorosti obavezno u Sloveniji, Grčkoj, Španjolskoj, Italiji i Crnoj Gori. U navedenim teritorijalnim morima obvezni ste imati kod sebe originalne formulare na spomenutim jezicima kao dokaz o sklopljenom obveznom osiguranju. Takve formulare mi Vam dostavljamo svake godine uz policu osiguranja.

Preporučujemo Vam sklopiti osiguranje od odgovornosti kod istog osiguravatelja kod kojeg ste sklopili i kasko osiguranje. Naime, često kod šteta iz odgovornosti dolazi i do šteta koje pokriva polica kasko osiguranja. Time se isključuju eventualni nesporazumi između "osiguravatelja odgovornosti" i "osiguravatelja kaska".

 

Zatražite ponudu OVDJE.


 

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter