Yacht-Pool YouTube Channel
Kontakt
×
Yacht-Pool International Logo
«

Osiguranje od odgovornosti prema trećima

OBJAŠNJENJA UVJETA YACHT-POOL OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI ILI OSIGURANJA PREMA TREĆIM OSOBAMA

Ovo osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama pokriva štete za koje Vi odgovarate, a koje ste Vi ili ovlašteni korisnik Vaše jahte uzrokovali drugim osobama i/ili njihovim stvarima, ali naša polica osiguranja odgovornosti, osim pokrića šteta na osobama (takozvane nematerijalne štete), pokriva i štete na njihovim stvarima tj. plovilima kao i kod osiguranja automobila (takozvane materijalne štete).

 

U čemu je razlika?

Naime, hrvatski zakonodavac donio je propis po kojem plovila moraju obvezno biti osigurana od odgovornosti voditelja plovila isključivo i samo za štete na kupačima i roniocima i to do limita pokrića koje određuje Vlada. Često osiguravatelji (osim nas) tako ugovaraju, pa prema tome takve police ne pokrivaju štete na plovilu s kojim ste imali havariju i osobama na njemu, nego ih snosite sami. Yacht-Pool polica osiguranja od odgovornosti prema trećima pokriva štete na osobama i njihovim stvarima.

Upozoravamo da je sklapanje obveznog osiguranja od odgovorosti obavezno u Sloveniji, Grčkoj, Španjolskoj, Italiji i Crnoj Gori. U navedenim teritorijalnim morima obvezni ste imati kod sebe originalne formulare na spomenutim jezicima kao dokaz o sklopljenom obveznom osiguranju. Takve formulare mi Vam dostavljamo svake godine uz policu osiguranja.

Preporučujemo Vam sklopiti osiguranje od odgovornosti kod istog osiguravatelja kod kojeg ste sklopili i kasko osiguranje. Naime, često kod šteta iz odgovornosti dolazi i do šteta koje pokriva polica kasko osiguranja. Time se isključuju eventualni nesporazumi između "osiguravatelja odgovornosti" i "osiguravatelja kaska".

 

Zatražite ponudu OVDJE.


 

Naši partneri

Yacht-Pool ReX Repair Excellencenausys logomy-sea logo

Pretplatite se na naš Newsletter