YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

20. Biograd Boat Show

Tri sunčana i topla dana te jedan vjetrovit i kišovit obilježila su najuspješniji i najveći domaći sajam nautike koji se održavao od 18. do 21. listopada u više nego odličnoj atmosferi. Time je dostojno obilježio svoju 20. obljetnicu uz rekordne mnoge brojke: od još većeg izlagačkog prostora, preko gotovo 17.000 registriranih posjetitelja, pa do više od 320 izlagača te oko 300-tinjak izloženih plovila od kojih čak 33 premijera. Osim toga sajam su obogatila izuzetno brojna i zanimljiva događanja, pa i sve važniji poslovni dio Biograd B2B s čak 364 registrirana poslovna profila.

Premium Yacht Insurance by Jack Šurija i ove je godine uspješno sudjelovao na sajmu sa svojim štandom na dobro poznatoj lokaciji gdje smo s veseljem ugostili brojne posjetitelje te naše drage klijente, poslovne partnere i prijatelje, uz poneki deliciozi zalogaj i finu kapljicu. Međutim, da ne bi sve ostalo na ugodnom druženju, naš je Đek zajedno s predstavnicima Pantaeniusa, s kojim već neko vrijeme surađujemo, održao prezentaciju našeg nedavno uvedenog proizvoda.

Riječ je o jedinstvenom skiperskom osiguranju koje sada u okviru jedne police objedinjuje osiguranje odgovornosti skipera s pokrićem grube nepažnje (ukljčujući čak i alkohol te opojna sredstva - drogu), kao i osiguranje od otkaza putovanja u kojem je sadržano i osiguranje uplate najma. I do sada smo u ponudi imali spomenuta osiguranja ali odvojena, dok smo ovakav zajednički proizvod po principu “tri-u-jedan” stvorili osluškujući potrebe tržišta i naših klijenata te kako bi postao još dostupniji i sadržajniji.

Tradicionalno je izlagalo mnogo domaćih malih brodograditelja, zastupnika jedrilica namijenjenih čarteru, a svake je godine sve više katamarana čime se u stopu prate svjetski trendovi. Ipak, najzanimljivija premijera, i to svjetska, stigla iz domaćeg škvera, a riječ je o prekrasnoj 9-metarskoj brodici Terra Nauta 28, umanjenoj “sestri” od 40 stopa. Prepoznatljiv izgled s ravnom pramčanom palubom u tikovini te nižim krmenim dijelom nadopunjen je trendovskim pogonom izvanbrodskim motorom (odnosno dvjema motorima), dok interijer pruža komociju za krstarenje četiri osobe.

Upriličena je još jedna svjetska premijera iz domaćeg škvera D&D Yachts, i to jedrilice Kufner 50, također manje “sestre” modela od 54 stope od koje je preuzela elegantan dizajn kao i maksimalnu podređenost udobnosti za čarter goste. Bio je tu zanimljiv i prostran poljski trawler Futura 40 Grand Horizon te iznimno privlačan motorni katamaran Aquila 44, velikog i neobično riješenog interijera, dok je novi obiteljski cruiser Jeanneau NC33 relativno povoljna obiteljska jahtica.

Pažnju su privlačile i dvije sportske jahte Focus Power 33 i 44, a oni oštrijeg oka primijetili su da je riječ o redizajniranim Elanovim modelima Power 30 i 42, a koji su imali prvi nastup otkad je pogone u Obrovcu i kalupe preuzela nizozemska kompanija Focus Yachts. Od domaćih plovila svidio nam se ušminkani Šibenik 800 u open izvedbi, s niskim vjetrobranom i plave boje trupa, a one koji na moru zarađuju zasigurno je privukao izuzetno praktičan i efikasan motorni katamaran Taxi Cat tvrtke Agena Marin.


Premium Yacht Insurance by Jack Šurija BBS 2018PYI Biograd Boat Show 2018PYI by Đek Šurija 20. BBSPremium Yacht Insurance na sajmu BBS 2018Premium Yacht insurance štand na 20. BBS-uPYI by Đek Šurija štand na Biograd Boat Show 2018PYI štand na 20. BBS-u 2018.Premium Yacht Insurance prezentacija skiperskog osiguranja uz PantaeniusPYI štand druženje na BBS-u 2018Premium Yacht Insurance druženje na štandu 20. BBSPYI BBS 2018 Futura 40 Grand HorizonPYI na 20. BBS Terra Nauta 28

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter