YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

28. NAUTIKA, Zagreb

Ovogodišnji, 28. po redu, Zagrebački sajam nautike održao se u sedam paviljona, što je jednako kao i lani, no bio je još malo sadržajniji i zanimljiviji. Premijera možda nije bilo u broju koji smo očekivali ili možda priželjikvali, a posebice su skromni bili domaći kalafati, no ponuda brodske i ostale opreme nadmašila je i najoptimističnije te nadoknadila skroman broj noviteta među plovilima. Prema subjektivnom doživljaju posjećenost je bila izvrsna, posebice u dane vikenda, a izlagači su uglavnom zadovoljno “trljali ruke” nastupom i obavljenim poslom.

Od domaćih plovila pažnju je vjerojatno najviše privlačila vicepremijera prekrasne jahtice TerraNauta 28, koja izuzetno uspješno spaja tradicionalne linije i moderan izvanbrodski pogon kao i udobnost s izvrsnim plovidbenim karakteristikama. Na velikom štandu isticao se i cijeli niz Jeanneauovih motornih višenamjenskih brodica do desetak metara dužine, a ni “bratski” Beneteau nije mnogo zaostajao izlošcima od kojih su mnogi zastali pogledati vrlo lijep i praktičan fisherman Antares 9.

Beneteau je izložio i jedinu pravu jedrilicu (od tri izložene), performance-cruiser First 27, no zapravo je riječ o nekadašnjem Seascapeu 27 u novom ruhu, otkad je taj veliki francuski škver preuzeo većinsko vlasništvo nad propulzivnom slovenskom tvrtkom. Gumenjaci su dominirali sajmom, vratio se i legendarni ZAR sa svojim vrhunskim modelima od kojih se neki i grade kod nas, no osim nekoliko moćnih Highfield aluminijskih “zvijeri” istaknuli bismo jedno domaće iznenađenje, RIS Marine 650.

To je sljedeći korak u obnovi poznate game RIS gumenjaka, a naglasak je na eleganciji, finoj završnoj obradi, udobnosti i luksuznim detaljima koji značajno podižu dojam i doživljaj plovidbe. Plavom bojom trupa i atraktivnim sportskim dizajnom mnoge je oduševio i moderan Axopar 24. Prema očekivanjima ponuda nautičke opreme, elektronike i svega ostalog za more i brodove bila je više nego odlična, a hrvatsku je premijeru imao novi najsnažniji izvanbrodski motor, Yamaha 425 XTO.

Na našem je štandu uvijek bilo vrlo veselo i zanimljivo a domaćini Matea, Đek i Loren marljivo su odgovarali na sva pitanja zainteresiranih namjernika. Ujedno su ugostili naše brojne poslovne partnere i prijatelje. Premium Yacht Insurance bio je i jedan od sponzora nagradne igre za posjetitelje te smo sretnom dobitniku poklonili policu osiguranja plovila do vrijednosti premije od 7500 kn!

Uz to, u petak, treći dan sajma, na štandu je održana tradicionalna dodjela REX priznanja za ovu godinu našim vjernim partnerima koje smo ugostili uz istarski pršut i sir te fantastičan Kozlovićev cuvée malvazije i sauvignon blanca. Ponosno smo tada predstavili i novog REX člana, splitsku tvrtku Vind d.o.o. koja se bavi prodajom novih i polovnih plovila, najmom, te servisom i održavanjem brodske opreme i motora.


Premium Yacht Insurance by Đek Šurija štand na Nautici u Zagrebu 2019.28. Nautika, Zagreb 2019PYI štand na Zagrebačkom sajmu nautike 2019. osiguranje plovilaDodjela REX priznanja na sajmu Nautika na štandu Premium Yacht Insurance 2019Premium Yacht Insurance dodjela REX priznanja 2019PYI osiguranje plovila Zagrebački sajam nautike

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter