YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

Internautica 2017.

Ovogodišnja Internautica, jedan od najpoznatijih i najvećih nautičkih sajmova na Jadranu, uspješno je početkom svibnja održana po 22. put u Marini Portorož. Vrijeme je uglavnom poslužilo organizatora i izlagače, kojih je bio nešto malo veći broj nego lani. Slično je bilo i s posjetiteljima koji su, posebice u dane vikenda tijekom kojeg su i vremenski uvjeti bili povoljniji, u nemalom broju odlučili doći u Portorož i provjeriti što je nova na tržištu.

A bilo je izloženo dosta noviteta i zanimljivosti, od desetak premijera jedrilica, jahti, glisera i brodica, do najnovijih komada opreme koja predstavlja posljednju riječ tehnologije. Naravno, na sajmu je tradicionalno izlagao i Yacht-Pool sa svojim uvijek dobro posjećenim štandom na kojem nije nedostajalo dobre atmosfere. Svjetsku premijeru imao je Absolute 58 Fly, luksuzna jahta iz renomiranoga talijanskog škvera koja je pokazala nove dizajnerske smjernice što će uskoro slijediti ostali modeli.

Ostali noviteti bili su uglavnom jadranske ili slovenske premijere, a spomenimo high-tech karbonsku jahtu Adler Suprema 76, poludeplasmanskog trupa, vrhunske izrade i efikasnog hibridnog pogona koja se gradi u nedalekom brodogradilištu Alto Adriatico po nacrtima dizajnerskog studija Nuvolari Lenard. Od brzih motornjaka zapazili smo veliki Ferretti 850, privlačan Cranchi E52 u dvije izvedbe flybridgea kojim je ovaj legendarni škver napokon malo ublažio neobičan dizajnerski izričaj, dok je tradicionaliste više zaintrigirao elegantan i udoban trawler Explorer 58 Pilothouse.

Od manjih motornih plovila isticali su se Walker Bay luksuzni tenderi, robustan gumenjak Tempest 570 te sportski gliser Sea Ray 250, dok su flotu jedrilica predvodili fantastičan Elan GT5, luksuzan Solaris 50 raskošan Dufour 56 Exclusive. Drugi dan sajma na svečanoj su večeri dodijeljene nagrade za najbolja plovila u 15 kategorija povodom 5. izbora za Jadranski brod godine u kojem je sudjelovalo 13 međunarodnih novinara iz nekoliko zemalja regije.

Isti dan tijekom popodneva Yacht-Pool je zajedno s tvrtkom Adriatic Wave organizirao pravi "party", zapravo vrlo ugodno i opušteno druženje naših brojnih prijatelja, poslovnih partnera i klijenata uz raskošnu ponudu delicija i vrhunskih pića. Sjajnu atmosferu su održavali odličan DJ uz pratnju saksofona, pa su najhrabriji čak i zaplesali, a zabava se produžila do kasnih večernjih sati. Domjenak je uveličala i spomenuta svjetska premijera jahte Absolute 58 Fly, čiji je Adriatic Wave zastupnik za Jadran.


Internautica 2017. marina PortorožSajam nautike Internautica 2017. PortorožAbsolute 58 Fly svjetska premijera Internautica 2017.Explorer 58 Pilothouse Internautica 2017.Solaris 50 Internautica 2017. PortorožElan GT5 Internautica 2017. marina PortorožYacht-Pool štand na sajmu nautike Internautica 2017.Yacht-Pool štand na Internautici 2017. Marina PortorožYacht-Pool tim na sajmu Internautica 2017.Yacht-Pool tim i prijatelji na partiju Internautica 2017.Yacht-Pool Party na sajmu Internautica 2017.Yacht-Pool Party u Portorožu na sajmu nautike Internautica 2017.Ples na Yacht-Pool i Adriatic Wave Party Internautica 2017.DJ i saksofon na partyu Internautica 2017.

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter