YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

21. CROATIA BOAT SHOW

Splitska nautička fjera ove je godine započela neuobičajeno, s jednim danom zakašnjenja. Naime, početak njenog 21. izdanja samo dan prije najavljenog otvorenja 10. travnja pomaknut je za sljedeći dan, a istovremeno je pomaknut i planirani završetak izlaganja, na 15. travnja. Kao glavni razlog odgode navedeni su loši vremenski uvjeti i zahtjevi nekih izlagača, međutim, izgleda da su pravi razlozi ipak bili organizacijske prirode.

Kako god bilo, CBS je započeo uz “lošu karmu” koja ga je pratila sve do kraja, s obzirom da mu vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni pa je dosta oblačno i kišovito vrijeme zaslužno za slabu posjećenost, a uz to je veliki broj izlagača odlučio da ipak neće ostati do ponedjeljka, zadnjeg dana. Ipak, nije sve bilo tako loše pa je površina sajma bila još malo veća nego lani, kada se prvi puta protezala od Matejuške do uvale Baluni, a uz to ponuda je bila još brojnija i raznovrsnija iako su je uglavnom činile veće luksuzne jahte i jedrilice za čarter.

Začudo, Nautika Centar Nava po prvi puta nije izlagala iako se sajam održava praktički u njihovom “dvorištu”, no njihovu nekad opsežnu ponudu nadomjestili su ostali brojni izlagači s nizom hrvatskih premijera. Na ulazu u sajam “kočoperilo” se nekoliko velikih Azimuta među kojima se isticao model S7, a u blizini je Absolute premijerno doveo čak dva modela, Navettu 48 i Fly 62. Ipak, nas su svojim dizajnom i konceptom privukli neobični motornjaci Bluegame 42 te Pardo 43.

Malo dalje vezan je bio impresivan Sunreef katamaran od preko 20 metara, ali čarterašima je ipak bio zanimljiviji novi Bali 5.4 s nizom zanimljivih rješenja. Od katamarana s jedrima novost je bila i Fountaine Pajot Saona 47 ali dosta je pozornosti privlačio i luksuzni motorni katamaran istog brodograditelja, MY44. Flotu jadranskih noviteta među jedrilicama predvodili su Hanse 458 i 508 te Beneteau Oceanis 46.1. Kao i obično najmanje je bilo domaćih malih brodograditelja, povoljnijih plovila te nautičke opreme.

U Dioklecijanovu je gradu, kao što smo bili najavili, izlagao i Premium Yacht Insurance, a zbog spomenutih poteškoća i na našem je štandu ove godine nažalost bilo mnogo manje poslovnih aktivnosti i razgovora, pa i prijateljskih druženja. Ipak, naš tim nije ostao obeshrabren jer niti ostalim izlagačima nije bilo mnogo bolje, a boravak u Splitu uvijek ima neki poseban predznak, pa nema druge nego pričekati sljedeću, nadamo se bolju i uspješniju godinu za organizatore i izlagače CBS-a.


Đek Šurija i Loren Kubaska PYI na sajmu CBSPremium Yacht Insurance by Đek Šurija štand na sajmu Croatia Boat Show 2019.21. Croatia Boat Show Split panorama Zapadna obala21. Croatia Boat Show Split Zapadna obala fotografija iz zraka

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter