YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

23. Internautica

Jedini slovenski sajam nautike, koji se održao od 17. do 20. svibnja u Marini Portorož, niti ove godine nije iznevjerio očekivanja te je bio još malo veći, bolji i bogatiji nego lani, sasvim na tragu nekadašnjih pred kriznih izdanja. Time je oporavak nautike na Jadranu dobio još jednu potvrdu, a povoljni vremenski uvjeti privukli su i iznenađujuće velik broj zanesenjaka u plovidbu ali i ostale publike, posebice u dane vikenda kada su sajamski koridori bili krcati a izlagači su imali pune ruke posla.

Mnogo posla imali smo i mi na našem štandu, koji se nalazio na poznatom mjestu gdje izlažemo dugi niz godina, a s radošću smo ugostili brojne drage prijatelje, poslovne partnere i klijente. Ove smo godine po prvi puta nastupili pod novim imenom i brendom kao Premium Yacht Insurance by Jack Šurija, a također smo prvi puta na sjevernom Jadranu prezentirati naš novi proizvod nastao u suradnji s Pantaeniusom - izvrsna skiperska osiguranja u čarteru. Veliki interes za ova specifična osiguranja na sajmu potvrdio nam je da naš trud itekako ima smisla te da obavljamo odličan posao u nastojanju da rekreativnu plovidbu učinimo još sigurnijom i ugodnijom.

Zamjetno je bogatiji bio izložbeni program, s još većom ponudom izlagača, plovila i izuzetno raznovrsne nautičke opreme, a zanimljivo je da su se ponovo u većem broju na sajmu pojavile banke odnosno leasing kuće sa svojim nikad povoljnijim proizvodima za financiranje kupnje plovila. Ujedno, u posljednje 23 godine otkad postoji Internautica nije izlagao veći broj nautičkih osiguranja - čak osam, što nam ujedno predstavlja odličan poticaj da i dalje unaprjeđujemo svoje usluge i proizvode a na radost i zadovoljstvo Vas, naših dragih korisnika.

Tristotinjak izlagača dovelo je gotovo 200 plovila među kojima i lijepi broj uglavnom jadranskih premijera, no domaći slovenski Greenline izložio je i jednu svjetsku premijeru, doduše u obliku prototipa nedovršene palube koja će se nuditi u tri različite izvedbe: Open, Hard Top i Coupe. Tradicionalno izuzetno efikasan trup budućeg modela imena Neo bio je spreman za testiranje i opremljen dvjema Torqeedo Deep Blue 80 izvanbrodskim motorima koji mu uz moderne litijeve akumulatore omogućuju doplov do čak 40 NM pri 6 čvorova ili do 20 NM pri maksimalnoj brzini od 16 čvorova. Uz ovu ekološku inačicu pogon mogu činiti i dva izvanbrodska motora od po maksimalno 300 KS, a još jednu inovaciju predstavlja prva pomična platforma na plovilu s izvanbrodskim motorima.

Jeanneau je premijerno izložio svog "opasnog" konkurenta, Sun Odyssesy 440, jedrilicu koju osim izvanredno prostranog i udobnog interijera krasi i nekoliko jedinstvenih rješenja poput revolucionarnih, prema krmi "padajućih" bočnih prolaza koji uvelike olakšavaju kretanje palubom. Zamijetili smo i novu veliku i udobnu jedrilicu Hanse 588 te brzu i luksuznu X43.

Ferretti Custom Line Navetta 28 bila je najveća jahta na sajmu te dostupna samo za odabrane, a jadransku premijeru imao je još jedan Greenline, veliki Ocean Class 65, kao i elegantni talijanski Absolute 52 Fly. Među kompaktnijim motornim jahtama veliki interes izazvao je prvi morski "crossover", Cranchi T36, koji se neobičnim dizajnom i karakteristikama smjestio između trawlera i klasičnog flybridgea, a prednost su mu svakako velika prostranost i udobnost na palubi te čak tri kabine u potpalublju. Konkurent mu je bio Galeon 380 Fly, simpatična i povoljna jahtica iz propulzivnog poljskog škvera.

Među gliserima posebnu su pozornost plijenila dva finska plovila XO: bili su to moćni aluminijski modeli od 8 odnosno 9,5 metara vrlo atraktivnog izgleda te obojana u crno, a zbog klasičnijeg izgleda i bijele boje samo su se malo manje isticali novi, krasni oveći gliseri za dnevne izlete i kraća krstarenja Invictus 240CX, Sea Ray 230 Sunsport te Windy 27 Solano.

 


23. Internautica Portorož Premium Yacht Insurance štand23. Internautica sajam Marina Portorož PYINautički sajam Internautica Portorož 2018.23. Internautica Portorož Premium Yacht Insurance by Đek Šurija23. Internautica sajam Portorož PYI23. sajam nautike Internautica Portorož iz zraka

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter