YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

PYI čarterska osiguranja u suradnji s Pantaeniusom

Nedavno smo portfelj Premium Yacht Insurance nautičkih osiguranja nadopunili i obogatili novim, zanimljivim proizvodima koje nudimo u suradnji s renomiranim europskim specijalistom, pomorskom osiguravajućom grupom Pantaenius. Nakon što su naši djelatnici prošli posebnu obuku pod paskom Pantaeniusovih djelatnika, želimo vam pobliže objasniti o čemu je točno riječ, odnosno detaljnije opisati naša nova čarterska osiguranja, što ona točno uključuju i čemu zapravo služe.

Važno je odmah u početku reći da su ova osiguranja prvenstveno namijenjena gostima u čarteru odnosno profesionalnim skiperima, te vrijede za skipera i do devet članova posade. Njihova opširna pokrića obuhvaćaju brojne rizike koji se pojavljuju tijekom krstarenja na motornim plovilima ili jedrilicama u čarteru, a vrlo su zanimljiva i korisna jer služe kako se opušteni odmor na moru zbog nepredviđene nezgode ne bi pretvorio u traumatično iskustvo s bolnim i skupim posljedicama.

Postoje četiri različita paketa čarterskih osiguranja Pantaenius: Basic, Silver, Gold i Premium, a sva četiri sadrže osiguranje od odgovornosti skipera za štete na drugim plovilima i obalnim sadržajima, uključujući i slučaj grube nepažnje te kada ona nije uključena u osiguranje odgovornosti plovila.

Osim po cijeni, paketi se ponešto razlikuju i u obimu pokrića. Paketi Basic, Silver i Gold sadrže osiguranu svotu od 3.000.000 eura za odgovornost, osobne ozljede i štete na stvarima, dok je kod paketa Premium taj iznos 5.000.000 eura. Sva četiri paketa nude svote od 250.000 eura za materijalne štete, 50.000 eura sigurnosnog depozita u slučaju privremene zapljene plovila u luci izvan matične države, 20.000 eura u slučaju gubitka prihoda čartera te 1000 eura putnih i hotelskih troškova u slučaju nesreće.

Jedinstveno je kod ovog osiguranja što za razliku od sličnih konkurentskih proizvoda svi paketi sadrže i osiguranje od otkaza čartera (npr. u slučaju bankrota čarterske tvrtke ili agencije kod koje se uzima brod u najam) u iznosu od 10.000 eura za prva dva paketa, te 15.000 odnosno 25.000 eura za Gold odnosno Premium paket, a ta dva paketa pokrivaju i putno zdravstveno osiguranje te troškove prijevoza odnosno pogreba do 12.000 eura. Paket Premium uz sve to sadrži i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja uz iznos do 150.000 eura za slučaj invalidnosti odnosno 75.000 eura za slučaj smrti, a pokriva i troškove spašavanja do iznosa od 50.000 eura.

Zanimljivo je i da svi paketi osim osnovnog - Basic, sadrže pokriće za osiguranje čarterskog depozita, i to za iznos do 1500 eura u paketu Silver, do 3000 eura u paketu Gold te 5000 eura u paketu Premium. Osim navedenog uključenog pokrića, može se kupiti dodatno pokriće u iznosu od dodatnih 3000 eura, što znači da se i u Basic paketu može osigurati depozit a ovo osiguranje može se uzeti i potpuno neovisno od paketa. Također, svaki paket uz određenu, neveliku nadoplatu može ne uključivati franšizu, tj. u slučaju otkaza putovanja neće se odbijati franšiza već će se isplatiti cjelokupan iznos naknade.

Za dodatne informacije i kupnju čarterskog osiguranja stojimo vam na raspolaganju na naše brojeve telefona ili na elektroničkoj pošti - pošaljite upit.

 


PYI čarterska osiguranja Pantaenius logo

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter