YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

Kornati Cup 2017.

Jedna od najvećih regata na Jadranu, Kornati Cup 2017, održana je po 17. put od 29. travnja do 4. svibnja u tradicionalnom sjeverno-jadranskom akvatoriju s polaznom bazom u Biogradu na moru. Tamo se na startu okupilo čak 107 jedrilica podijeljenih u nekoliko kategorija, s posadama od preko 700 sudionika iz 19 zemalja, što ovu regatu čini pravim međunarodnim događajem vrijednim pažnje svakog zaljubljenika u jedrenje.

Kornati Cup održao se u organizaciji tri domaća jedriličarska kluba, YC Kornati Murter, YC Tkon te YC Biograd, kao i austrijskog kluba ORCA (Offshore Racing Club Austria), te u suradnji s tvrtkama Jarušica i Pitter. Kao jedan od glavnih sponzora regate isticao se Yacht-Pool International koji je imao svoj tim na brodu Bavaria Cruiser 45. Yacht-Poolov tim su činili glavni direktor Yacht-Poola International Dr. Friedrich Schöchl, Tim Jorgensen iz Yacht-Poola Danska, Giorgio Zennaro iz Yacht-Poola Italija te Miroslav Milosavljević - Miško i Marijan Dželalija iz Yacht-Poola Hrvatska.

Prvi dan jedrila su se dva plova u uvjetima slabog vjetra od Biograda do ACI marine Piškera na Kornatima, drugi dan na ruti do ACI marine Žut vjetar je napokon stvorio idealne uvjete za regatavanje u također dva plova, dok je treći dan na povratku prema Biogradu održan jedan navigacijski plov po slabom vjetru. Četvrti dan ponovo je nedostajalo jačeg vjetra pa je jedini plov neuspješno završen.

Yacht-Pool tim postigao je solidan rezultat, 14. mjesto u klasi Bavaria Cruiser 45 kojih je ukupno bilo 27, no više od vrhunskih rezultata ciljevi ove regate bili su dobra zabava, ugodno druženje i uživanje na moru izvan sezone. Nesumnjivo su tijekom večernjih druženja sklopljena brojna nova poznanstva i poslovni dogovori, a u odličnoj atmosferi podijeljeni su pokali te je završen još jedan Kornati Cup.


Yacht-Pool na Kornati Cupu 2017 jedrenjeYacht-Pool Kornati Cup 2017 spinakerKornati Cup 2017 Yacht-Pool sponzor i Pitter organizatorKornati Cup 2017. sponzor Yacht-Pool je sudjelovao sa svojim timomYacht-Pool tim na regati Kornati Cup 2017.Brod Yacht-Pool tima Bavaria Cruiser 45 na Kornati Cupu 2017.Yacht-Pool tim u akciji na Kornati Cupu 2017.Yacht-Pool brod Bavaria Cruiser 45 na Kornati Cupu 2017.Kornati Cup 2017. flota ACI Piškera sponzor Yacht-Pool

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter