YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

Zagrebačka Nautika i Boot Tulln 2017.

Od 22. do 26. veljače uspješno se održao 26. po redu Zagrebački sajam nautike, popularna Nautika, i to sasvim u skladu s više nego pozitivnim trendovima domaćeg gospodarstva, a posebice turizma i nautičkog sektora. To je potvrdila izlagačka površina veća za nekih 30% koja je uključivala jedan cijeli dodatni paviljon više nego lani, što je zajedno s oko 135 izlagača i oko 120 plovila najviše u posljednjih sedam godina.

Prema službenim podacima Nautiku je posjetilo 27.400 posjetitelja, oko 2000 više od lanjskog izdanja. Svi ovi podaci potvrđuju oporavak i novi uzlet hrvatske nautike, pa je ozračje među izlagačima i na njihovim štandovima bilo vrlo pozitivno i entuzijastično. Svi su nešto radili i dogovarali, nudili i prodavali, te izražavali zadovoljstvo postignutim i optimizam za budućnost, i to ne samo brodograditelji i zastupnici plovila već i proizvođači i trgovci opremom, motorima, elektronikom i ostalim "slanim" potrepštinama.

Od premijera mogla se vidjeti najveća jahta ikada izložena u paviljonima Zagrebačkog Velesajma, Pearlsea 56 Coupe, luksuzan sportski krstaš izašao iz hala istoimenoga domaćeg škvera. Izložena je bila i potpuno nova brodica Grego 17, simpatičnog izgleda i temeljena na tradicionalnoj formi trupa tipa guc a koja se nudi s izvanbrodskim i unutarbrodskim motorom. Zatim se isticala redizajnirana Leidi 800, te Kuster 70R i Fortis 590 u dvije izvedbe, svi prvi puta prikazani zagrebačkoj publici. Mnogo brojnije strane novitete nemamo mjesta nabrajati, no ponuda je daleko nadmašila očekivanja.

Yacht-Pool je na svom štandu u paviljonu 11A ugostio mnogo svojih vjernih klijenata, partnera, prijatelja i onih koji su tražili informacije o našim uslugama i proizvodima, a pripremili smo i nekoliko zanimljivih novosti. Ponovo smo u petak, 24. veljače, organizirali domjenak s ukusnim istarskim delicijama za tvrtke-članove naše REX inicijative uz ugodno druženje, no kao najveću i najvažniju novost obznanili smo dodatno ojačanu suradnju s našim partnerom, EmergenSea mrežom pomoći na moru. O tome više možete pročitati u nastavku newslettera.

Ubrzo nakon zagrebačke Nautike, od 2. do 5. ožujka održan je i Austrian Boat Show - Boot Tulln na kojem su sudjelovali naši predstavnici Đek Šurija i Marijan Dželalija kao gosti na štandu Yacht-Poola Austrija. Sajam je također protekao u vrlo optimističnoj atmosferi uz mnogo zanimljivosti, izloženih plovila i raznovrsne opreme, a pohodilo ga je i dosta hrvatskih izlagača i posjetitelja. Uglavnom su izlagale domaće čarter-tvrtke, marine uključujući ACI te turističke zajednice, a zanimanje za našu zemlju bilo je tradicionalno vrlo veliko. Napravljeno je mnogo posla pa će i u nadolazećoj sezoni na Jadranu zasigurno ploviti mnogo austrijskih nautičara.


Zagrebački Sajam Nautike 2017. Pearlsea 56 CuopeZagrebački Sajam Nautike 2017. Grego 17Zagrebački Sajam Nautike 2017. Highfield 760 Patrol EmergenSeaZagrebački Sajam Nautike 2017. Leidi 800Zagrebački Sajam Nautike 2017. Yacht-Pool štandZagrebački Sajam Nautike 2017. Yacht-Pool REX inicijativaYacht-Pool Zagrebački Sajam Nautike 2017. REX štandYacht-Pool Zagrebački Sajam Nautike 2017. REX priznanja

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter