YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

21. BIOGRAD BOAT SHOW

Idealni vremenski uvjeti, sjajna atmosfera te najveća i najbolja ponuda plovila i nautičke opreme do sada obilježili su 21. izdanje biogradske fjere. BBS je tako ponovo zaslužio uglavnom pohvale, a nekih 400-tinjak izlagača, osim odličnim vremenskim prilikama, najviše su bili zadovoljni i rekordnom brojkom od preko 18.000 posjetitelja, što je oko 15 % više nego lani. Mnogi od njih nisu bili samo “šetači” već su zaista došli s namjerom da kupe barem poneki novi dio opreme za svog plovećeg mezimca, a nije nedostajalo ni onih što su poželjeli novu barku. Takvima nije bilo lako izabrati jedno po svojem guštu oko 350 izloženih plovila svih vrsta, od barki “za domaći svijet” iz škverova naših vrijednih kalafata do desetak metara dužine, preko najnovijih jedrilica i katamarana pa do luksuznih i skupih velikih jahti. Bilo je u Biogradu i dosta radnih, komercijalnih plovila uglavnom za prijevoz putnika za kojima sve više raste potražnja s velikim razvojem turističke ponude i potražnje.

Novost na sajmu bila je zasebna manifestacija zatvorenog tipa za čarter tvrtke i agente, Croatia Charter Expo, koja se uspješno održala u obližnjoj sportskoj dvorani te je ostvarila zapaženi uspjeh s oko 120 sudionika. To ne čudi s obzirom da do sada zagrebački International Charter Expo ove godine seli u Beč gdje su troškovi izlaganja višestruko veći, pa su se čarteraši uvelike odlučili za Biograd. HGK je po treći put organizirala Hrvatske dane nautike s raznolikim i vrlo aktivnim kongresnim programom. Njegova je svrha bila poboljšanje velikog domaćeg nautičkog sektora i rješavanje tekućih problema. S gotovo istim motivima sastao se i novi odbor Udruge nautičkog turizma pri HUP-u te su zacrtani novi ambiciozni planovi i projekti za dobrobit svih sudionika tog propulzivnog sektora.

Nije, naravno, nedostajalo ni premijera plovila od kojih se istaknula potpuno nova hrvatska jahta Pearlsea 40 razvijana u posljednje dvije godine, koja osim sportske linije i dobrih performansi nudi Hardtop izvedbu kokpita koja po želji ugradnjom staklene pomične stijene može postati i Coupe. Bio je tu i sjajan Greenline 45 Fly koji je na Jadran stigao odmah nakon svjetske premijere u Cannesu, te jedna fantastična velika Targa 46, raritet na Mediteranu. Među jedrilicama premijeru su imali Elan Impression 40.1 te Oceanis 30.1 namijenjeni udobnom krstarenju i čarteru, baš kao i impresivan novi katamaran Fountain Pajot Astrea 42. Za prijevoz turista istaknuo se moderan i brz aluminijski gliser MSBT-45 izvrsnih maritimnih karakteristika, dok se za obavljanje najtežih zadataka na moru nudio Scorpionero 950 nastao na provjerenom trupu Calafurie. Za dnevne izlete nudili su se suvremeno dizajnirani gliseri kao što su skandinavski Rand Leisure 28 i Beneteau Flyer 10.

PYI U BIOGRADU:

Naš nastup na sajmu bio je također prilično uspješan te smo u veliku Premium Yacht Insurance obitelj uključili još jednu čarter flotu koja će odsad biti pod najboljom zaštitom. Osim toga na našem smo štandu ugostili brojne klijente, poslovne partnere, suradnike i prijatelje, a osim našeg vrijednog tima u Biogradu su nam se pridružili i Neđo Đuranović iz PYI Crna Gora te Ladi Živič iz PYI Slovenija.

 

Biograd Boat Show 2019

21. BBS sajam nautikeBiogradski sajam 201921. BBS - 3. hrvatski dani nautike21. Biograd Boat Show - Croatia Charter Expo21 BBS MSBT-4521 biogradski sajam nautike - Pearlsea 4021. BBS - Premium Yacht Insurance štand21 Biograd boat show - PYI by Đek Šurija štand

 

 

 

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter