YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

PYI sponzorira HIR 3 na putu oko svijeta

U nedjelju, 17. lipnja, iz Malog je Lošinja na svoj drugi vijađ oko svijeta isplovila je legendarna jedrilica HIR 3, ovoga puta sa Sašom Fegićem u ulozi kapetana, uz posadu od 15-tak članova koja će se izmjenjivati po etapama. Saša je naš dugogodišnji dragi prijatelj i pasionirani jedriličar pa smo mu odlučili pomoći u ostvarenju njegova sna i promociji hrvatske pomorske baštine u svijetu te smo se s radošću odlučili sponzorirati kompletnu policu osiguranja za HIR 3 i njezina hrabrog skipera.

Saša već nekoliko godina u Zagrebu vodi vlastiti jedriličarski klub Dobro more koji je počeo dosta skromno, no uz vrijedne projekte, mnogo uloženog truda i besplatnu školu jedrenja uspio je okupiti i na redovna druženja privući veliki broj zanesenjaka u jedrenje i plovidbu. Ideja o oplovljivanju svijeta već mu se dugo "motala" po glavi, u međuvremenu je namjeravao sagraditi i vlastiti brod, no kada je slučajno prije četiri godine u Vrsaru naišao na prilično zanemarenu te dosta zapuštenu legendarnu jedrilicu, ovaj vrlo ozbiljan projekt počeo je dobivati i konkretne obrise. Nakon relativno jednostavnog dogovora oko kupnje broda od bivšeg vlasnika slijedila je mukotrpna i dugotrajna obnova, a istodobno su počele pripreme za ostvarivanje Sašina sna.

Inače, brodom HIR 3 krajem 80-tih godina prošlog stoljeća Mladen je Šutej oplovio svijet, a kasnije je Saša na njoj "odradio" svoje prve milje pod jedrima po Jadranu, dakle njihova je veza počela mnogo ranije i očito je sudbina htjela da se ponovo povežu. Ruta plovidbe od oko 28.000 nautičkih milja u istočnom smjeru neuobičajena je za ovakav tip krstarenja te slijedi profesionalne sportske poduhvate preko tri oceana i tri znamenita rta, a trebala bi trajati oko godinu dana.

Saši i njegovom HIR-u želimo dobro more, povoljne vjetrove te, naravno, uvijek barem dva prsta mora ispod kobilice!

 

Fotografije: Sandro Tariba

 


Saša Fegić HIR 3 Premium Yacht Insurance by Đek ŠurijaHIR 3 krenuo na put oko svijeta pod sponzorstvom PYIHIR 3 na putu oko svijeta Saša Fegić PYIPYI sponzorira HIR-a 3 i Saša Fegić

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter