YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

Studijsko putovanje u Istanbul

Već nekoliko godina za naše prijatelje i poslovne partnere organiziramo “studijsko” putovanje kako bismo obilježili uspješan kraj sezone. Stoga smo i ove godine početkom studenog za cilj našeg “stručnog” izleta odabrali uvijek vrlo zanimljiv Istanbul. Naša vesela družina brojala je ukupno 26 članova, a Premium Yacht Insurance tim su predstavljali Kristina Mekiš Bernobić, Romina Šuran Šehanović, Maja Matušan, Sonja Skender, Loren i Darija Kubaska, Đek Šurija te predstavnik PYI u Crnoj Gori, Nedjeljko Đuranović. Ostale putnike činili su naši REX partneri, suradnici - vještaci te ostali poslovni partneri.

Stručni dio putovanja uključivao je posjet škveru Safter, a kako bi se svi zajedno upoznali i prisjetili kako se grade plastične brodice na starinski način, odnosno kada se na trup ručno laminirao komad drveta koji je služio kao rebro, statva i slično, naravno, uz relativno skromne zaštitne mjere koje u Europskoj Uniji vjerojatno ne bi “prošle”. Safter gradi manje brodice iz poliestera kao i malo veće od polietilena, a ovaj, u brodogradnji relativno rijedak materijal veoma je zahvalan za radna plovila te ga koriste za potrebe policije, kapetanija, prve pomoći i slične djelatnosti na moru koje zahtijevaju otporan i čvrst materijal jednostavan za održavanje.

Naravno, usput smo posjetili i ostale brojne nezaobilazne znamenitosti drevnog “Stambola” koje otkrivaju slavnu i dugu povijest ovog nevjerojatnog grada smještenog na Bosporskom tjesnacu, na razmeđu dva kontinenta, istoka i zapada. Uživali smo u živopisnim uličicama starog dijela grada, zavirili smo u dvije veličanstvene džamije, Sultanahmed ili Plavu džamiu te u Aja Sofiju, pogledali nevjerojatne Topkapi i Dolmabahce palače, te upijali boje, mirise i okuse na Egipatskom i Grand Bazaru. Nekoliko dana u tom megalopolisu prošlo je u trenu, a mi smo se vratili ispunjeni brojnim nezaboravnim doživljajima.


Premium Yacht Insurance by Đek Šurija Istanbul studijsko putovanjePYI Istanbul 2018. džamijaPYI Istanbul bazarPYI studijsko putovanje Istanbul 2018Premium Yacht Insurance Istanbul škver SafterPYI u posjetu škveru Safter u Istanbulu 2018

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter