YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

20. Croatia Boat Show Split

Splitska fjera svojim se 20. izdanjem definitivno vraća "na puteve stare slave" pa se šetajući sajmom napokon mogao osjetiti nekadašnji dašak glamura i oveća doza optimizma koji su do 2009. godine bili sastavni dijelovi Croatia Boat Showa. U organizaciju je investirano dosta u svakom pogledu, pa je površina sajma gotovo udvostručena budući da je produžena skroz do Matejuške, te je obuhvaćala praktički cijelu novu rivu "zapadne obale". Bio je tu i luksuzni plutajući Yacht-Club uređen u šatoru na mauni sa solidnim restoranom, a ponovo je nakon desetak godina održan i atraktivni večernji defile jahti pod reflektorima - Yachts Parade.

Unatoč svemu navedenom izlagača je i dalje bilo relativno malo, samo možda stotinjak, ali oni su između ostalog ipak doveli pristojan broj od nekih 150 plovila od kojih je 30-tak imalo premijerni nastup na Jadranu. Raznolikosti plovila također bi se moglo prigovoriti jer je već tradicionalno nedostajalo manjih plovila do deset metara dužine za domaći svijet od mora, baš kao i opreme za plovila i more, ali zato jedrilica i luksuznih velikih jahti nije nedostajalo. No, atmosfera je bila ugodna, vrijeme je odlično poslužilo organizatore, pa je sajam obišao dosta velik broj posjetitelja, od kojih opet relativno mali broj potencijalnih kupaca ili onih koji su tražili neki novi dio brodske opreme. Vjerojatno pravi kupci nisu ozbiljno shvatili snažnu reklamnu kampanju diljem zemlje i regije koja je najavljivala "pravi spektakl", no veliki dio obećanja ipak se ostvario.

Nakon nekoliko godina ponovo smo izlagali i mi, i to prvi puta kao Premium Yacht Insurance by Jack Šurija, a kako bismo vjernim klijentima i partnerima iz Dalmacije predstavili naš novi identitet te postojeće popularne proizvode i usluge, ali i neke zanimljivosti koje smo pripremili za sezonu pred nama. Naime, po prvi smo puta u Splitu otkrili našu novu suradnju s osiguravajućom grupom Pantaenius, vodećoj u Europi u sektoru nautičkih osiguranja, a s kojom smo zajedničkim snagama ponudili naša nova čarterska osiguranja. O njima više u sljedećem članku, a ne smijemo zaboraviti spomenuti da smo tijekom sajma sudjelovali i na sjajnoj proslavi povodom obilježavanja 10 godina poslovanja našeg partnera, tvrtke EmergenSea, koja je zajedničkom svečanom večerom u Milni na Braču okupila sve svoje postojeće i nove partnere iz baza diljem Jadrana.

Posjetitelji su također mogli vidjeti brojne zanimljive novitete, od kojih spomenimo najvažnije. Istaknuo se nastup tvrtke Navis Marine koja je, zanimljivo, i vlasnički ušla u organizaciju sajma, a izložili su čak 10 jahti iz grupacije Azimut-Benetti od kojih su se istaknule premijere najnovijeg Atlantisa 51 te moćnog trawlera Magellano 66. Ista tvrtka imala je još nekoliko plovila drugih marki koje zastupa, kao što je najnoviji gumenjak Pirelli J33 Jet Tender ili zanimljivi veliki gliser za dnevne izlete, Evo Yachts 43, kojega krasi moderan sustav proširenja krmenog dijela kokpita.

Osim Magellana 66, prvi se put u Splitu moglo vidjeti još dva oveća i robusna trawlera, Raphael 65 te Sundeck 550. Među srednje velikim jahtama premijeru su imali futuristički Sealine F430, dvije elegantne jahte Beneteau Gran Turismo 40 i 50 Fly te prostrani dnevni krstaš Sea Ray 320 Sundancer. Od nešto manjih i povoljnijih plovila koja su plijenila pažnju najvećeg broja posjetitelja bile su dvije atraktivne crne aluminijske "zvijeri" iz finskog škvera XO Boats, svestrani Beneteau Antares 9 te neobičan sportski Sealver 525 Wake, idealan za zabavu. To zapravo i nije samostalno plovilo već prostrani "produžetak" za jet-ski koji na taj način služi kao pogon dok kapacitet tog neobičnog "spoja" raste na šest osoba.

Zastupnici su izložili i skoro čitave flote jedrilica uglavnom namijenjenih čarteru, a noviteti su bili čak tri obnovljena Hanse modela, 388, 418 i 548, inovativni Jeanneau Sun Odyssey 440, te krasna danska "jurilica" X43 koja se odnedavno može i unajmiti u Splitu. Novi katamarani uključivali su sjajan i udoban Bali 4.1 Lounge te oveći i vrlo brz Fountain Pajotov model Saona 47.

 


20. Croatia Boat Show PYI by Jack ŠurijaCroatia Boat Show 2018. Split PYI20. Croatia Boat Show Zapadna obala Split PYICroatia Boat Show 2018. Splitska zapadna obala PYI20. Croatia Boat Show Premium Yacht Insurance štandCroatia Boat Show 2018. Premium Yacht Insurance by Đek Šurija štand

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter