YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

18. Biograd Boat Show 2016.

Nakon što se od 20. do 23. listopada održao 18. Biograd Boat Show, nedvojbeno je postalo jasno da je naš najveći i najpopularniji nautički sajam postao punoljetan te je na više nego dostojan način obilježio ovo vrijedno postignuće. Kako doslovce, zbog njegova već 18. izdanja, tako i zbog odlične organizacije i iznimno široke ponude, rekordnog broja izlagača i plovila dosad (preko 300 što izlagača, što plovila), te brojnih zanimljivih popratnih događanja ali i vrlo velikog broja posjetitelja.

Oni su, zahvaljujući većim dijelom lijepom i sunčanom vremenu, tijekom sva četiri dana "okupirali" gatove marine Kornati, tradicionalnom mjestu održavanja ove popularne nautičke fešte. Noviteta nije manjkalo niti među jedrilicama i motornim plovilima, ali niti među mnogobrojnim izlošcima u sektoru raznovrsne nautičke opreme. Ako već nije došao razgledati i kupiti plovilo za sebe, svatko je mogao pronaći nešto za sebe i svog plovećeg ljubimca, kako bi ga unaprijedio, doradio, uljepšao ili obnovio.

Većina najavljenih noviteta prikazana je na sajmu te je privukla mnogo interesa posjetitelja, no moglo se vidjeti i neke koji nisu bili najavljeni već su ugodno iznenadili svojom pojavom. Takav je recimo bio novi Kuster 70 R koji je oduševio ugodnim izgledom, kvalitetnom izradom i odličnim performansama, ali i prekrasna klasična Betinska Gajeta 700 sagrađena modernim tehnologijama izrade i obrade drveta, uz pomoć CNC glodalice te WEST sistema gradnje.

Vidjeli smo i aluminijske brodice Fisherman 36 tvrtke Adria-Mar, zanimljivu jahticu retro-dizajna namijenjenu big-game ribolovu s IPS-om, te Faros 40 škvera AWB iz Čakovca, komercijalno plovilo namijenjeno za prijevoz putnika u velikoj sigurnosti pri lošim uvjetima na moru. "Slanom" biznisu namijenjen je i novi, mnogo veći model polupodmornice tvrtke Agena marin dužine 17 metara i kapaciteta čak 55 putnika, a njezina manja sestra dobila je i prvog konkurenta, polupodmornicu Orca 34 tvrtke JK Nautika simpatičnog izgleda poput kita orke.

Od plovila za razonodu isticao se još jedan domaći novitet, povoljan i neobičan gliser Blueway 20, ali i tri poljske višenamjenske brodice u raznim izvedbama, Pilothouse, Open i Sport. Za ljetne gušte bilo je na sajmu i nekoliko vrhunskih gumenjaka, poput moćnog Marlina 790, robusnog BWA 260 Pro ili vrlo brzog Jokera Clubman 24. Među jahtama valja još jednom spomenuti vrlo atraktivnu svjetsku premijeru Greenlinea 36 Hybrid, ali i domaće premijere velikog Jeanneaua 64 Yacht i Leadera 36 iz istog škvera, te neobičnog Galeona 500 Fly s otvorivim bočnim stranicama kokpita. Među motorima treba istaknuti prvi komercijalni izvanbrodski dizelski motor Dtorque snage 50 KS koji se po prvi puta pojavio u Hrvatskoj zahvaljujući tvrtki Navela.

Yacht-Pool je također tradicionalno sudjelovao na sajmu te je na svom štandu ugostio veliki broj posjetitelja, naših vjernih klijenata, partnera i prijatelja, kojima smo prezentirali našu cjelokupnu ponudu popularnih osigurateljnih i brojnih drugih usluga i proizvoda. Ujedno smo za naše partnere iz čartera organizirali jednu zanimljivu prezentaciju - predavanje pod nazivom "Uvjeti osiguranja pogonskih šteta - pokriće, održavanje i ostala problematika".

Na njoj smo prezentirali naš pristup rješavanju spomenute problematike s ciljem zajedničkog pronalaska povoljnog rješenja za sve sudionike u čarteru. Pritom je održana i prezentacija uređaja Genijator, domaćeg patentiranog proizvoda s nekoliko nagrada za inovaciju, a koji se upotrebljava za čišćenje svih vrsta pogonskih motora s unutrašnjim izgaranjem. Njegovim korištenjem čisti se nakupljena čađa u unutarnjim dijelovima motora, što je česti problem kod čarterskih jedrilica, posebice kod njihovih dizelaša koji su osjetljivi na loše dizelskog gorivo. Time se motoru povećava pouzdanost i uglađenost, ali i za desetak posto smanjuje potrošnja, što su sve nezanemarivi benefiti za nautički biznis.

Uz sve navedeno biogradska morska fešta u svom se 18. izdanju još jednom potvrdila kao najvažnije okupljalište za domaću nautičku industriju, pa se već sada unaprijed radujemo sljedećoj godini i još spektakularnijem događaju.

 


Yacht-Pool štand na 18. Biograd Boat Show 2016.Yacht-Pool prezentacija na 18. Biograd Boat Show 2016.18. Biograd Boat Show noviteti 2016.18.0 Biograd Boat Show posjetioci

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter