YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

Obljetnica: 25 godina PYI

Ove godine Premium Yacht Insurance by Jack Šurija obilježava vrlo vrijednu obljetnicu - 25 godina bavljenja nautičkim osiguranjima, pa koristimo ovu priliku kako bismo u nekoliko rečenica saželi naših prvih četvrt stoljeća.

Naš Đek Šurija, osnivač i vlasnik tvrtke, kao inžinjer pomorskog prometa i sudski vještak za plovila uvidio je velik potencijal nautičkog turizma u tada mladoj Hrvatskoj, te se nakon karijere časnika trgovačke mornarice odlučio “skrasiti” na kopnu i baviti nautičkim turizmom, čarterom te na kraju i nautičkim osiguranjima. Do najpoznatijeg i najuspješnijeg posrednika u nautičkim osiguranjima u Hrvatskoj doveo ga je zapravo prirodni tijek događaja, uz bogato skipersko iskustvo, odlično poznavanje stranih jezika i jahtaških navika te poslovnu pronicljivost. Đek nije “izmislio toplu vodu” već je preuzeo poslovni koncept poznat u zapadnim zemljama i prilagodio ga domaćem tržištu.

Tako je pokrenuo prvo specijalizirano nautičko osiguranje na istočnoj obali Jadrana, postavši posrednik između nautičara i odabranih velikih osiguravajućih tvrtki. Naime, te tvrtke najčešće nemaju specijalizirane odjele za plovila i nautički sektor, pa time niti dovoljno iskusne zaposlenike koji bi u potpunosti poznavali kompleksnu nautičku problematiku. Đek je stoga svojim bogatim iskustvom i obrazovanjem uspio premostiti taj procjep i nametnuti se kao važna poveznica između dvaju suprotnih strana, štiteći interese jednih i drugih, smanjujući skupe i spore sporove među njima na najmanju moguću mjeru, te najzad uvodeći svoje vlastite uvjete osiguranja, prilagođene objema stranama ali i jadranskim uvjetima za rekreativnu plovidbu i čarter.

Jasno, nije sve ostalo samo na tome, pa je Đek kroz godine, agilan kakav jest, bio pokretač brojnih inicijativa i akcija za unaprijeđenje nautičkog biznisa i ponude u Hrvatskoj, istovremeno razvijavši svoju tvrtku Yacht-Pool d.o.o. poznatiju danas pod brendom Premium Yacht Insurance by Jack Šurija. U tome su mu pomogli njegovi i stručni djelatnici i suradnici, a koji također imaju dugogodišnje bogato nautičko iskustvo. Zajedno su prepoznali određene specijalne potrebe i zahtjeve nautičara i brodovlasnika, pa nije nimalo čudno što su se istaknuli kao idealni posrednici koji znaju i mogu zaštititi njihove interese i vrijednu imovinu - često vrlo skupa plovila.

Ujedno su osiguravajućim tvrtkama omogućili izradu najboljih uvjeta i polica osiguranja na Jadranu pa i šire, a cijenjeni su i jer aktivno posreduju u slučaju pomorskih nezgoda i nadoknadi šteta u brzom i efikasnom procesu. Tako je Premium Yacht Insurance izgradio svoju visoku reputaciju, koju i dalje njeguju konstantno prilagođavajući poslovanje novim zahtjevima i izazovima tržišta odnosno klijenata, bilo privatnih bilo komercijalnih. Modernizacija postojećih proizvoda i usluga te kreiranje novih, uz održavanje vrhunskog i profesionalnog odnosa s klijentima, i sljedećih će 25 godina biti u fokusu tvrtke.

 

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter