YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

Yacht-Pool Safety at Sea na 17. BBS-u 2015.

Ovogodišnji 17. Biograd Boat Show uspješno se održao od 22. do 25. listopada uz dosta vjetrovito ali sunčano vrijeme, što je privuklo rekordan broj posjetitelja, pa je najveća domaća nautička manifestacija završila u vrlo pozitivnom ozračju, uz zadovoljstvo na licima izlagača i posjetitelja, te uz zaključenje još jedne uspješne nautičke sezone i najavu još bolje sljedeće. Uspjehu sajma zasigurno je pridonio i Yacht-Pool, a tradicionalno smo predstavili svoje brojne i raznovrsne osigurateljne proizvode i druge usluge namijenjena nautičarima i svima ostalima koji na bilo koji način sudjeluju u nautici.

Međutim, ove smo godine sa svojim partnerima aktivno sudjelovali u događanjima na sajmu čineći ga dinamičnijim i zanimljivijim za posjetitelje, a posebnu je pozornost privukao program Safety at Sea, sigurnosni koncept namijenjen povećanju razine sigurnosti tijekom boravka na moru. Ovaj program sasvim je u skladu s našom poslovnom filozofijom s obzirom da od prvog dana poslovanja posebnu pozornost poklanjamo upravo podizanju razine sigurnosti plovidbe, uvodeći suvremene usluge i pomoć nautičarima, kako u prevenciji havarija i udesa, tako i u samom načinu spašavanja kad se za to ukaže potreba.

U sklopu programa, prvi i treći dan sajma, održali smo dvije velike i zanimljive prezentacije prilikom kojih su posjetitelji uživo mogli provjeriti kako funkcioniraju sigurnosni sustavi i oprema koje preporučujemo svojim klijentima i partnerima. Naime, simulirana je havarija plovila, ispaljene su signalne rakete i u more su bačeni dimni signali, te su dvije osobe opremljene klasičnim i automatskim samonapuhujućim pojasevima za spašavanje skočile u more. Zatim je također aktivirana i samonapuhujuća splav u koju su se "osobe u nevolji" popele, te je ubrzo po njih dojurio Emergensea spasilački gumenjak kako bi ih "spasio" i odveo na sigurno.

U našem programu sudjelovalo je nekoliko partnera, počevši od najvećeg domaćeg lanca trgovina nautičkom robom i sigurnosnom opremom marke Lalizas, tvrtke Marina Stores, koja je osigurala klasične i automatske pojaseve, samonapuhujuću splav, signalne rakete i dimne signale. Drugi važan partner bila je poznata služba pomoći i podrške na moru, Emergensea, bez čijih bi usluga dostupnih u svakom trenutku, 24 sata na dan - 365 dana u godini, visoka razina sigurnosti plovidbe na Jadranu bila nezamisliva.

Treći važan Yacht-Poolov partner, etablirana tvrtka Sentinel, zasebno je održao prezentacije svojeg pametnog sustava istog naziva, a čijim se korištenjem također značajno može povećati sigurnost plovila i posade. Naime, osim korisnih funkcija praćenja rute plovidbe (tracking), nadzora nad vitalnim funkcijama plovila i Wi-Fi sustava interneta na brodu, Sentinel upravo priprema koristan sustav upozoravanja na nadolazeću oluju, koji će uskoro ponuditi tržištu, a čime se na jednostavan i vrlo efikasan način unapređuje upozoravanje i komunikacija s nautičarima radi prevencije opasnih situacija.

Svrha programa bila je pokazati kako spomenuti sigurnosni uređaji i sustavi pomoći na moru zaista funkcioniraju u praksi, u situacijama koje se rijetko, ali ipak događaju, te kako se u njima ponašati, a sve s ciljem povećanja sigurnosti na moru, koji mora biti imperativ. Osim toga sigurnost na moru uvijek je interesantna tema svim nautičarima, a konstantnom edukacijom i upozoravanjem na opasne situacije, te uz praktične savjete i prezentacije kako ih riješiti, ponovo smo dokazali da Yacht-Pool prednjači u zaštiti života i imovine na moru.


 

Yacht-Pool štand na 17. Biograd Boat Show 2015Yacht-Pool štand na sajmu 17. Biograd Boat Show 2015.Yacht-Pool Safety at Sea Đek Šurija na 17. BBS 2015.Yacht-Pool Safety at Sea dimni signali na 17. BBS 2015.Yacht-Pool Safety at Sea pojasevi za spašavanje na 17. BBS 2015.Yacht-Pool Safety at Sea osobe u opasnosti na 17. BBS 2015.Yacht-Pool Safety at Sea samonapuhujuća splav za spašavnje na 17. BBS 2015.Yacht-Pool Safety at Sea napuhana splav za spašavanje na 17. BBS 2015.
Yacht-Pool Safety at Sea penjanje u splav na 17. BBS 2015.Yacht-Pool Safety at Sea Emergensea gumenjak u akciji na 17. BBS 2015.

 

 

 

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter