YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Back to menu Novosti

29. NAUTIKA ZAGREB

Od 19. do 23. veljače održana je 29. zagrebačka nautička fjera koja je objektivno bila još malo bolja nego lani, no subjektivno je podbacila relativno slabom posjećenošću.

Prema službenim podacima organizatora sajam se prostirao u devet paviljona na čijih su oko 20.000 kvadratnih metara (rast oko 10%) izlagale 404 tvrtke s preko 300 plovila (rast oko 7%), dok je broj posjetitelja premašio 24.000. Kako je statistika uvelike varljiva a naši menadžeri vole prikazivati stvarima boljima nego to jesu, podaci su to koji se trebaju uzeti s rezervom. U isto vrijeme održani su i Dani lova i ribolova, a tijekom sajma organiziran je i 1. hrvatski ronilački kongres koji je postigao vrlo dobar uspjeh za svoje prvo izdanje jer je uspio na jednom mjestu okupiti sve važnije ronilačle subjekte u Hrvatskoj.

Ipak, sajam bismo ocjenili kao solidan, uz mali ali primjetan pomak po kvaliteti i organizaciji priredbe, po broju i raznovrsnosti izlagača te po bogatstvu ponude. Međutim, izlagače je razočarala dosta slaba posjećenost tijekom vikenda, unatoč vrlo povoljnim vremenskim uvjetima. Najvjerojatnije je uzrok tomu bila opća “histerija” oko korona-virusa, što pak nije u domeni ni odgovornosti organizatora. S obzirom na otkazivanje mnogo većih i značajnijih međunarodnih sajmova, zapravo možemo biti sretni da se sajam uopće i održao.

Ponuda plovila i nautičke opreme bila je tradicionalno vrlo dobra, uz solidan broj noviteta i niz uvijek poželjnih domaćih brodica koje su predvodili Mirakul, Pearlsea, Pičuljan i Leidi sa svojim pravim malim jahtama visoke kvalitete izrade. Bio je tu i niz manjih i dostupnijih brodica, glisera i gumenjaka poznatih stranih brodograditelja za svačiji ukus i džep, baš kao i mnoštvo najnovije nautičke opreme, motora, elektronike, odjeće i svega ostalog. Razveselio nas je nastavak izlaganja jedrilica pa je hrvatsku premijeru imao krasan obiteljski krstaš Beneteau Oceanis 30.1. Među motornjacima zapaženije su premijere bile one Antaresa 11, multifunkcionalnog Beneteauovog fishermana s preklopnim bočnim stranicama kokpita, te Nimbusa W9, elegantnog švedskog glisera vrhunske kvalitete i karakteristika.

Izlaganje Premium Yacht Insurancea proteklo je u uobičajeno veseloj atmosferi uz druženje našeg vrijednog tima s brojnim poslovnim partnerima, suradnicima, klijentima i vjernim osiguranicima. Organizirali smo i već tradicionalnu dodjelu REX priznanja tvrtkama-partnerima ove vrijedne inicijative za 2020. godinu, uz poneki ukusni zalogaj i čašu vrhunskog istarskog vina, te uz obavezne plakete koje potvrđuju vrhunsku razinu usluge svakog od REX članova.

 

29. sajam nautike Zagreb Beneteau Oceanis 30.1Zagrebački sajam nautike 2020 Nimbus W9Zagreb boat show 2020 Beneteau Antares 11Nautika Zagreb sajam 29. Premium Yacht Insurance29. Nautika Zagreb Premium Yacht Insurance štandZAgreb boat show 2020 štand Premium Yacht Insurance by Đek Šurija

 

 

 

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter