YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo
«

Upravljanje rizicima i rezanje rizika

PREMIUM YACHT INSURANCE CUTTING RISK & RISK MANAGEMENT & RISK INSURANCE


O čemu je riječ?
O "rezanju rizika", odnosno o "upravljanju rizikom".


Kakve to veze ima s osiguranjem?
Pa osiguranje je najstariji oblik rezanja rizika i krajnji korak u upravljanju rizikom.


Kome je namjenjujete Cutting Risk i Risk Management?
Poslovnim partnerima Premium Yacht Insurancea.


Eh, sada kada smo zadovoljili početnu znatiželju, kažimo nešto i o samim rizicima, te što i na koji način tu Premium Yacht Insurance može pomoći.
Rizici su općenito poznata tema i stoga neka oproste svi upućeni na prvim rečenicama u nastavku. Ipak, rizici u svakoj pojedinoj djelatnosti su zaista specifična tema koja zahtijeva ekspertna znanja iz tog područja (scope) podjednako kao i znanja iz upravljanja rizicima.


Što je to rizik i kako njime upravljati?
Dakle, rizik može biti definiran kao: opasnost od gubitka ili pogibelji, izloženost nezgodi, nesreći ili propasti, ali znači i smion pothvat i stavljanje nečega na kocku, mogućnost gubitka odnosno ozljede, ili jednostavnije – šteta za koju se plaća osiguranina. Svaki projekt i projektni tim, svaki posao i uopće - svaki poduzetnički pothvat, suočeni su s rizicima. Zbog toga je kvalitetno upravljanje rizicima jedan od osnovnih faktora svakog uspješno vođenog poslovanja. Modeli za upravljanje rizicima rezultat su discipline koja se bavi sprečavanjem, predviđanjem i praćenjem rizika. Za svaki rizik se definira detaljan plan prema kojem će biti obrađen ukoliko do njega dođe. Sam po sebi rizik nije niti dobar niti loš i nije nešto što se mora izbjeći pod svaku cijenu. Rizika se ne treba bojati, jer je rizik nešto što možemo kontrolirati i čime možemo upravljati. Eksperti za Risk Management uvjeravaju da dobro obrađeni rizici predstavljaju priliku a ne opasnost.


"Upravljanjem rizicima" (PYI Risk Management) kojima se može upravljati i "rezanjem rizika" (PYI Cutting Risk) s kojima se ne može upravljati, uz osiguranje protiv onih rizika koji ostaju i nakon rezanja (PYI Risk Insurance), kompletirana je zaštita od rizika na najbolji način koji danas postoji.
 

Premium Yacht Insurance nudi svojim poslovnim partnerima edukaciju i izradu projekata za:
• Prepoznavanje rizika (Risk Identification),
• Kvalitativnu analizu rizika (Qualitative Risk Analysis),
• Kvantitativnu analizu rizika (Quantitative Risk Analysis),
• Praćenje i nadzor rizika (Risk Monitoring and Control),
• Planiranje upravljanja rizicima (Risk Management Planning),
• Plan ublažavanja rizika (Risk Response Planning),


Upravljanjem rizicima, rezanjem rizika i osiguranjem protiv rizika povećavamo kvalitetu usluga i kvalitetu užitka, zar ne?
 

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter