YouTube Channel
Kontakt
×
Premium Yacht Insurance Logo

Osiguranja

Osiguranja skipera i posade:


Osiguranje od odgovornosti skipera,...

I skiper je samo čovjek koji može krivo procijeniti opasnu situaciju i nenamjerno pogriješiti te uzrokovati štetu na plovilu ili ozljedu nekome od posade ili trećim osobama.

Osiguranje troškova pravne zaštite

Kod pravne zaštite skipera, posade i putnika lako se može primijeniti često spominjana krilatica "Pravo je skuplje od zdravlja". Osigurani su skiper i članovi posade kao ovlašteni korisnici plovila koje nije u njihovom vlasništvu.

Osiguranje od posljedica nesretnog...

Ovom vrstom osiguranja osiguravaju se nezgode koje doživi osigurana osoba (skiper, cjelokupna posada i putnici) pri upravljanju plovilom i to bez obzira na to tko je skrivio nezgodu (vlastita ili tuđa krivnja).

Osiguranje jamstva ili pologa u...

Pljenidba plovila svakom je skiperu nešto poput najgore noćne more, a postaje sve ozbiljniji problem, osobito u državama na Sredozemnom moru.

Osiguranje posljedičnih šteta

U pojedinim, najčešće sitno pisanim odredbama ugovora o najmu plovila, stoji da su skiper i posada odgovorni za ispad (gubitak) prihoda od najma plovila koje je sudjelovalo u nezgodi te se mora popravljati od štete koja je prouzročena, pa se za to vrijeme ne može iznajmljivati.

Osiguranje troškova otkaza najma i...

Ne mora se uvijek ostvariti svako planirano putovanje, pa, primjerice, ako skiper bude npr. spriječen u zadnji trenutak, može propasti cijeli pothvat dugoočekivanog jedrenja.

Osiguranje osobne prtljage

Veliki rizik gubitka vrijednih osobnih stvari, npr. zbog krađe ili pada u more, može dovesti do znatne štete, međutim, osiguranjem prtljage moguće je barem financijski nadomjestiti gubitak tih stvari.

Osiguranje od gubitka pologa...

Prije isplovljavanja iz čarter baze najčešće skiper ili netko od članova posade uobičajeno polaže određeni, često ne baš mali iznos kaucije kod čarter tvrtke na način da tereti svoju kreditnu karticu, dok se na ovaj način sklapa osiguranje za taj traženi iznos kaucije (pologa).

Naši partneri


Yacht-Pool ReX Repair Excellencemy-sea logoEmergensea logo

Pretplatite se na naš Newsletter